Vad händer om det värsta händer på tävlingen?

9 september, 2019 | av: Anna Nyberg

Foto: Anna Nyberg

En förmiddag om säkerhet på tävling – lördag 28 september på Axevalla

Alla vill göra säkra tävlingar, men hur väl lyckas ridklubbarna i detta, och var finns de blinda fläckarna i tävlingsarrangemanget? Det är två frågor som tas upp under en halvdagskonferens om säkra tävlingsplatser i samband med SkaraHästivalen lördag 28 september.

Föreläsare är Christel Wiberg, domare och överdomare i dressyr och hoppning, domarutbildare och dessutom rutinerad tävlingsarrangör i Helsingborgs Fältrittklubb.

Hon delar med sig av sin erfarenhet om hur man letar risker och förebygger olyckor. Hur påverkar det tävlingsplatsen om det mörknar innan tävlingen är slut – finns det belysning så att det räcker på alla ställen? Och var händer om det värsta händer? Hur gör man en krisplan, vem tar hand om funktionärerna och stöttar dem?

Christel Wiberg kommer också att ta upp Hjärntrappan, ett nytt verktyg som ska användas vid misstänkt hjärnskakning på tävling, och som är väl så viktigt att ha med sig även i vardagen med hästar och ridning.

Västergötlands Ridsportförbund arrangerar denna halvdagskonferens i anslutning till SkaraHästivalen på Axevalla travbana lördag 28 september.

Tid kl 9.30-12

På eftermiddagen fortsätter Västergötlands Ridsportförbund sitt program med en ridskolekonferens.

Konferenserna är öppna för förtroendevalda i styrelser och tävlingssektioner i ridklubbar i Västergötland, liksom för anställda på ridskolor.

Föranmälan är obligatorisk. Läs mer och anmäl på Västergötlands Ridsportförbunds sida.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram