Var med och lyft hästsektorn – bli medlem i Skara Hästland

11 maj, 2021 | av: Anna Nyberg
Sto med föl.

Skara Hästland är en ideell förening som vill driva hästsektorns frågor och arbeta för samverkan mellan olika delar av hästsverige. Vi vill knyta ihop tygel med töm och lyfta frågor som är viktiga för islandshästryttare, uppfödare, travtränare och alla andra som ägnar sig åt hästar som yrke eller hobby.

Ju fler vi blir, desto mer kan vi göra, och hästsektorns röster hörs bättre. Därför hoppas vi att just du ska bli medlem i Skara Hästland.

Namnet antyder att vi bara arbetar med hästfrågor i Skara, men vi arbetar betydligt bredare än så, även om föreningen tar sin utgångspunkt i området Axvall/Skålltorp där travbanan är granne med ridskolan, och det därmed finns ett fysiskt hästland alldeles bredvid Skara sommarland.

De frågor vi arbetar med är viktiga för hästföretagare i både Skaraborg och Västra Götaland.
Vi vill vara en aktör för hästsektorn i arbetet med den nya regionala utvecklingsplanen i Västra Götaland.
Vi vill öka myndigheternas förståelse för hästsektorns stora betydelse i dag, och inskärpa vikten av att ta in hästsektorn i olika beslut.
Vi vill arbeta med nätverkande och samverkan kring gemensamma frågor som lönsamhet, gödselhantering och kompetenshöjning av hästföretagare.

I och med bygget av Axevalla Hästcentrum och nya skollokaler på Axevalla kommer området att bli ett nav för hästverksamhet, och rätt förvaltat kan det få stor betydelse både regionalt och nationellt. Detta vill Skara Hästland vara med om att göra till verklighet.

Vill du vara med och stärka hästsektorn?
Då är du varmt välkommen som medlem! Organisationer och företag betalar 200 kronor i medlemsavgift samt en serviceavgift på 300 kr+moms.

Enskilda kan bli stödjande medlemmar, vilket bland annat ger rabatt på evenemang arrangerade av Skara Hästland. Priset för att bli stödjande medlem är 100 kronor.

Läs vidare här.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram