Vi går från A till Ö i hästvärlden

25 juli, 2013 | av: AlizonWeb

FrihetsdressyrVi bjuder över 40 olika programpunkter på SkaraHästivalen från fredag till söndag 9-11 augusti. Alfabetets bokstäver räcker därför inte till för att berätta om allt, ambulance men här följer en del av det vi dukar upp.
Entrén är 100 kr per dag, patient och vi rekommenderar att du bokar plats i förväg till vissa programpunkter, där antalet platser är begränsat. Här läser du vidare om Hästivalen.

Axevallatravet mellan Skara och Skövde är huvudarenan för det allra första SkaraHästivalen.

Boxar att hyra för den som vill ta med sin egen häst finns det gott om på travet, och Boende finns på grannen Skara sommarlands camping,.

Clinics blir det gott om, alltså en blandning av uppvisning och föreläsning. Du kan se akademisk ridkonst, working equitation, en hoppclinic med Maria Gretzer och många, många fler.

Dressyrkurs för Grand Prix-ryttaren Anneli Borgh är bara en av alla kurser som ordnas på ridskolan Skålltorp under helgen.

EM i working equitation deltog Johanna Nygren i alldeles nyligen. Hon har uppvisningar och träningar lördag och söndag.

Frihetsdressyr visas av Rebecca Dahlgren fredagen och söndagen. Hon har också träningar för dig som vill prova med egen häst.

Gymkhana är den snabba sporten där ponnyryttare tävlar i olika stafetter. Lördag eftermiddag blir det uppvisning med svenska mästarna i gymkhana.

Hovar är något vi kan mycket om på Axevalla. Under fredagen blir det en kurs i att slå på en tappsko.

Islandshästföreningen Frigg deltar i rasparaden på lördagen och har en egen visning söndag kl 12.30.

Juristen Carina Alfvén hjälper folk som hamnat i tvist efter ett hästköp. Men det går att undvika fällorna, berättar hon på en föreläsning fredag kl 15.30

Klickerträning innebär att du använder klick till att få ett djur att göra vissa saker, och det funkar på hästar, hundar och…. akvariefiskar. Söndag kl 10 får du veta mer!

Lösa benbitar handlar det om när forskaren Nils-Ivar Dolvik föreläser lördag kl 9. Han är en av världens ledande experter på området.

Maria Gretzer håller en hoppclinic fredag kl 18, med temat ”Hur bygger man självförtroende hos häst och ryttare”

Nordsvenska hästar finns på plats under lördagen tack vare Föreningen Nordsvenska hästen i Skaraborg

Opraktiskt och långsamt är mycket av jobbet i stallet. Hästrådgivare Margareta Bendroth föreläser fredag kl 10 om hur vi kan göra arbetet effektivare.

Prova en ny gren på Hästivalen! Ta med hästen och prova gymkhana, riddarspel, frihetsdressyr eller någon annan av de elva olika möjligheterna.

Quarterhästar kommer att delta i rasparaden lördag kl 17.

Rasparad blir det lördag kl 17, och vi tar fortfarande emot anmälningar om du vill vara med.

Sadelföreläsning håller Linda Skoglund från Skövde Ridsport söndag kl 14

Travskola blir det på lördag förmiddag, där du får veta allt om hur ett travlopp går till och hur man spelar på trav. Axevallas egen travtipsare Per ”Otto” Ottosson finns på plats bland mycket annat.

Uteritter ordnas alla tre dagarna på ridskolan Skålltorp. Du som är ridsugen men inte har egen häst kan hyra en ridskolehäst.

Västergötlands Ridsportförbund arrangerar Hästivalen tillsammans med Västergötlands Travsällskap/Axevallatravet och Skaraortens Ryttarförening.

Westernridning bjuder Fredrik Nilsson på. Han har uppvisningar lördag och söndag.

Xtranummer kan det bli när Falköpings Trumkår inviger Hästivalen fredag kl 14.30.

Yrke i framtiden: Jobba med hästar? Naturbruksgymnasierna i Västra Götaland är med på mässan och berättar om sina utbildningar.

Zebratäcken har blivit en storsäljare. Täcken är bara en av alla saker du kan köpa på hästmässan.

Återkopplad av en häst? Lyssna på Sylvia Persson som berättar hur du kan bli en bättre ledare genom att kommunicera med hästar, fredag kl 11.30

Äta behöver hästfolk göra, och därför har Idas travrestaurang öppet med lunch, fika, baguetter och sallad. Dessutom blir det hästfest med grillbuffé lördag kväll.

Öppen träningsbana för working equitation och trec på travbanans innerplan.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram