Lär dig tömköra, slå på en sko och mycket annat

29 juli, 2013 | av: AlizonWeb

Optimia disco 1 På Hästivalen kan du lära dig nya saker och dessutom spara pengar på det! Kursen i tömkörning innebär att du kan arbeta din häst mer varierat så att den håller längre, healing och kan du själv slå på en tappsko sparar du pengar direkt.
Det finns fortfarande platser kvar på Hästivalens kurser i tömköring och kursen där du lär dig att slå på en tappsko. Båda kurserna kräver föranmälan och det finns några platser kvar.

Tömkörningskurs
Att kunna tömköra sin häst som ett komplement till ridningen är ett ovärderligt hjälpmedel. Du bygger upp din känsla och blick för hur hästen arbetar på ett bra sätt. En känsla du sedan har nytta av i ridningen.

Dessutom bidrar tömkörningen till omväxling för både ryttare och häst, och är en värdefull kunskap för exempelvis ponnyföräldrar de dagar barnen inte hinner rida.

Mia Söderberg från Bohuslän är välutbildad inom tömkörning. Hon har bland annat varit beridarelev på Flyinge och tränar regelbundet för Bo Jenå.

Tömkörningskursen vänder sig till vuxna hästar, och Mia jobbar enskilt med varje ekipage i pass om 45 minuter. Efter två pass har du en god grund att stå på inom tömkörning.

Läs mer om tömkörningskursen här.

Tappskokurs
Är du trött på att ringa hovslagaren när hästen tappat en sko i hagen? Då kan du tjäna både tid och pengar på att gå en tappskokurs.

Kursen ordnas fredag 9 augusti och leds av Erik Mörk på BYS hovslagarskola inne på Axevallatravet. Efter dagen får du ett intyg på tappskokompetens.

Läs mer om tappskokursen här.

Dessutom kan du gå kurser och och delta i träningar akademisk ridkonst, frihetsdressyr, gymkhana, riddarspel, dressyr, hoppning, working equitation, westernridning mm.
Läs mer här och anmäl snarast!

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram