Hästmässa i Mariestad 27 april

9 april, 2019 | av: Anna Nyberg
Företaget FA Trailer blir platsen för hästmässan 27 april.

Det var tänkt att bli en minimässa med en handfull utställare. Men nu kommer runt 35 utställare, och den kända ponnyryttaren Philip Svitzer dyker upp. Allt sker lördag 27 april kl 12-18.

Bakom hästmässan står Andreas Forsström på FA Trailer, en av medlemmarna i Skara Hästland.
− Tanken var att ha en nyskapande temadag kring häst, där flera företag går samman och gör ett evenemang, säger Andreas Forsström, som arrangerar mässan hemma på sin gård.

Han visar de trailers och hästlastbilar som FA Trailer kan erbjuda, och det är bara början. Bland de övriga utställarna finns Mariestads Ridklubb, hästmassören Anna Bergsten, Agria, flera foderförsäljare, och säljare av ridsportartiklar.
När dessa var bokade åkte Andreas Forsström till Gothenburg Horse Show och Euro Horse, och kom hem med ytterligare utställare.
− Det blir minst tio till, bland annat ridhusbyggare, försäljare av hinder och av staket, ett brodyrföretag, en hästfysiolog, och westernföretaget Eddylou Ranch från Halland.

Dessutom kommer sajten Hästlycka tillsammans med Philip Svitzer, ponnyryttare och regerande svensk mästare i hoppning för kategori D-ponnyer.
− Jag har också fått löfte från olika influencers om att de ska skriva om mässan, och de kommer att nå 100 000-tals följare.


Andreas Forsström tror att många hästföretagare har längtat efter en möjlighet att visa upp sig.
− Alla har blivit så positiva och glada över initiativet, och att det äntligen är någon som orkar dra i en sådan här grej.
Samtidigt har han gett sig själv ett jättejobb de närmaste veckorna.
− Jag håller på att bygga en gårdsbutik, och nu måste den förstås vara klar till 27 april, så det betyder att jag får jobba nästan dygnet runt.


Hästmässan utanför Mariestad pågår 27 april kl 12-16. Det är fri entré, och förutom alla företag som visar upp sig kommer även hästar att finnas på plats och delta på olika sätt.
Alla besökare bjuds på korv och bröd.

Här kan du läsa mer om evenemanget.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram