Klartecken för hästutbildningar på BYS i Skara

22 januari, 2021 | av: Anna Nyberg
Hovslagarutbildningarna på BYS i Skara har än en gång fått klartecken. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)

Hovslagarutbildningarna vid BYS i Skara har fått grönt ljus i ytterligare en period. Dessutom blir det come back för utbildningen Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar. Det beskedet kom från Myndigheten för Yrkeshögskolan tidigare i veckan.

Skolor som arrangerar yrkesutbildningar för vuxna måste med jämna mellanrum göra nya ansökningar för att få fortsätta sina utbildningar – eller för att få starta nya.

I år var det dags för omprövning av hovslagarutbildningen och den kvalificerade tilläggsutbildning för hovslagare, och Myndigheten för Yrkeshögskolan gav klartecken till båda att fortsätta.

När det gäller hästrelaterade utbildningar på BYS, Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, blev det också åter godkänd-stämpel på utbildningen Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar. Den blev inte godkänd i fjol och kunde därmed inte ges 2020, men nu är den alltså tillbaka.

Utbildningen vänder sig både till egenföretagare och anställda inom hästrelaterade näringar, såsom exempelvis ridskolor, utbildningsstall och uppfödning.

BYS i Skara fick i år klartecken att driva sex av de sju utbildningar skolan sökt om. Förutom de hästinriktade utbildningarna handlar det om bland annat agrotekniker och den nya utbildningen kvalificerad servicetekniker inom lantbruk.

─ Att vi beviljas en så stor del av de utbildningar vi sökt visar att vi är en etablerad utbildningsaktör inom de gröna näringarna. Vi har mycket egen kompetens både som utbildningsanordnare och inom de utbildningar vi driver, och det visar sig i förtroendet vi får från MYH, säger Malin Ljungné, rektor, i ett pressmeddelande från BYS.

Varje utbildning som en yrkeshögskola ansöker om att få driva granskas av Myndigheten för Yrkeshögskolan för att säkerställa att den håller rätt kvalitet och att det finns ett behov av fler utbildade personer inom området. Det innebär också att ansökan måste förnyas med jämna mellanrum för de befintliga utbildningar som yrkeshögskolan driver.

Läs mer om BYS här

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram