Politiker möter hästsektorn 3 juni

13 april, 2018 | av: Anna Nyberg

Söndag 3 juni  får politikerna och hästvärlden mötas. Skara Hästland arrangerar tillsammans med HNS och Västergötlands Travsällskap ett möte om allt som är på gång inom Skara Hästland, och om hur vi tillsammans ska arbeta framåt.
Närmare 50 politiker har nu bjudits in, däribland riksdagsledamöter från Skaraborg, regionpolitiker och kommunpolitiker. Vi har också skickat en inbjudan till regeringens näringsdepartement, samt till landsbygdsministern Sven-Erik Bucht och hans statssekreterare.
Vi bjuder också in travklubbar, ridklubbar, företrädare för ridskolor, hästuppfödare och andra hästföretagare. Alla medlemmar i Skara Hästland hör också till de inbjudna.
På mötet vill vi berätta om de satsningar som planeras på Axevalla, där Västra Götalandsregionen har planer på att bygga upp ett centrum för hästutbildningar.
Vi får en lägesrapport från HNS, Hästnäringens Nationella Stiftelse, och ska prata om värdet av en samarbetsorganisation som Skara Hästland.
Skara kommun och Skaraortens Ryttarförening ska berätta om hur de tillsammans fått till en ny ridanläggning för närmare 40 miljoner, och vi tänker att det kan vara inspirerande för andra  föreningar liksom politiker från andra kommuner att höra om.

Sedan är det ju valår i år, så vi kommer också att ha en paneldiskussion med företrädare från de politiska partierna om hur de ser på framtiden för hästsektorn.
Mötet äger rum på Axevalla travbana söndag 3 juni kl 11-13. När mötet är slut vidtar en av Axevallas mer festliga travdagar, med loppen Guldstoet och Kronprinsessan Victorias lopp, där enbart kvinnliga kuskar startar.
Mer information om mötet och hur du anmäler kommer inom kort.

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram