Riddarspel – check, frihetsdressyr och gymkhana – check

19 april, 2013 | av: AlizonWeb

Nu börjat programmet ta form inför Hästivalen i augusti. Vi har bokat in flera uppvisningar, och dessutom får deltagarna chans att själva prova riddarspel, cure gymkhana och mycket annat.

Många av oss har sett de smidiga gymkhanaryttarna som böjer sig ända ner till marken för att plocka upp en flagga och sedan tvärvända och rida tillbaka.

På Hästivalen i augusti kommer svenska mästarna i gymkhana från Alingsås och har en uppvisning. Men de har också en träning där de lär ut grunderna. Detta kommer att ske under lördagen 10 augusti och ryttare med egna hästar/ponnyer kan delta i träningen.

På lördagen blir det också tornerspel med riddargruppen Infensus, också kombinerat med prova på för den som tar med sig häst till Hästivalen. Infensus

Lördag förmiddag blir det provlopp i trav och monté på travbanan, och travskola för nybörjare där du får lära dig om totospelet och får möjlighet att åka med i en tandemsulky.

Dessutom blir det ponnytrav och öppna travstallar på Axevalla.

Frihetsdressyr

Både fredag och söndag besöks Hästivalen av Rebecca Dahlgren från RC Horse Vision som visar frihetsdressyr och ger möjlighet att delta i clinics efter uppvisningarna.

 

 

 

Ett offentligt avelsseminarium i regi av ASVT, (Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästen) kommer att ordnas under fredag-lördag.

Vi har också fått klartecken att Hovslagarskolan som finns på Axevalla kommer att ordna en smidesclinic.

Dessutom planerar vi för uppvisningar i körning, clinics, kurser i hoppning och dressyr, uppvisning av saluhästar, och förstås en mässa med försäljning – samt mycket, mycket mer.

 Anna Nyberg, projektledare Hästivalen

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram