Skatteverkets nya agerande mot hästföretagare

17 januari, 2022 | av: Anna Nyberg

Har du hört om Bastovadomen? EU-domstolen fastslog i den så kallade Bastovadomen att prispengar i tävling inte är momspliktiga, eftersom alla som tävlar inte vinner prispengar. Nu har detta fått Skatteverket att ändra sin bedömning av hästverksamheter.

Detta berör främst trav- och galoppbranschen, men det kan vara bra för alla som driver hästföretagande att vara insatta.
LRF Häst arrangerar digitala kostnadsfria seminarier den 24 och 28 januari.

Skatteverket publicerade under våren 2021 ett ställningstagande med en omtolkning av begreppet ”beskattningsbar person”.
Den nya tolkningen berör hästföretagare i hög grad och många frågor har uppstått. Skattejurister som företräder hästbranschen har under året fört dialog med Skatteverket för att försöka påverka och ändra myndighetens uppfattning, men nu har Skatteverket börjat att agera mot hästverksamhet med trav- och galopphästar avseende det omarbetade ställningstagandet.

Därför arrangerar LRF Häst två digitala informationstillfällen, där skattejuristerna Jan Kleerup och Urban Rydin går igenom innehållet i ställningstagandet och kommenterar det ur hästföretagarens perspektiv.

Dessa sker måndag 24 januari kl 15-17 och torsdag 28 januari kl 9-11

Informationen sker digitalt. Alla är välkomna och det är kostnadsfritt att deltaga.
Läs mer på LRF Häst

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram